Postul Vamal Străşeni în cadrul Parcului Industrial CAAN  

Postul Vamal  Străşeni în cadrul Parcului Industrial CAAN

Pe teritoriul Parcului Industrial CAAN astăzi a fost perfectată prima declaraţie vamală în cadrul deschiderii oficiale a noului sediu a Postului Vamal Străşeni care este o subdiviziune a Biroului Vamal Centru. La eveniment au participat şeful Biroului vamal Centru  Eugeniu Chichioi, reprezentant al Ministerului Economiei, Olga Bodanova, viceprimarul de Străşeni, Gheorghe Caraman, la fel şi reprezentaţii Parcului Industrial CAAN.

Postul Vamal Străşeni a fost din start proiectat pentru asigurarea executării rapide a unui flux intensiv de transport şi de operaţiuni vamale. Astfel postul vamal din incinta Parcului Industrial CAAN este amenajat conform tuturor rigorilor legislaţiei în vigoare şi permite îndeplinirea în volum deplin la nivel calitativ superior a întregii game de servicii vamale.

Pentru facilitarea şi eficientizarea operaţiunilor de import – export pe o suprafaţă extinsă în incinta Parcului Industrial CAAN a fost creată Zona de Control Vamal. Zona de control vamal are în dotare depozite de mare capacitate, teren adiacent pentru parcarea şi manipularea autovehiculelor de mare tonaj.

Mai mult ca atît în cadrul Parcului, pentru a fluidiza procedura vamală, activează o companie de brokeri vamali.

În luarea de cuvînt,  Olga Bodanova, reprezentant al Ministerului Economiei, şi-a expus convingerea, că noul parc industrial, va apropia rezolvarea unor probleme importante cu care se confruntă administraţia locală din Străşeni. Amplasarea Postului Vamal în cadrul parcului va rezolva unele probleme de circulaţie create de către vehiculele de mare tonaj, care perfectează operaţiunile de import – export în terminalele din raza municipiului Chişinău. Acum agenţii economici vor putea perfecta toate documentele pe loc.

Despre deschiderea în incinta Parcului Industrial CAAN a Postului Vamal Străşeni şi Zonei de Control Vamal mai scriu...